right_side_white_shape
left_side_green_shape
left_side_white_shape

מה אנחנו יכולים ללמוד מהאולימפיאדה?

link icon
פורסם ב-25/08/16 באתר ערוץ 7 %d7%a2%d7%a8%d7%95%d7%a5-7

קבלו שישה דברים שעובדים ומנהלים יכולים ללמוד מאולימפיאדה ריו 2016 שזה עתה הסתיימה.

מדורת השבט האולימפית מביאה עמה ספורטאים מעוררי השראה, נקודות שיא מעניינות ולא פחות חשוב שיאים חדשים. עולם התוכן הנראה על גבי מרקע הטלוויזיה שייך אומנם לענף הספורט אך ניתן ללמוד ממנו מספר עקרונות חשובים לחיינו אנו.

שיאים נועדו כדי שנוכל לשבור אותם

מייקל פלפס השחיין המצטיין מארה"ב חזר להתחרות במשחקים האולימפיים ונראה שזו הייתה החלטה מצוינת. מספר המדליות שזכה והשיאים ששבר גורמים לארה"ב כולה להתגאות בו כספורטאי. כמו באולימפיאדה גם בעולמנו אנו נמדדים על הישגיות. העולם התעסוקתי גם הוא באופן טבעי מודד את עובדיו על פי הישגים ויעדים.

מעסיקים שרוצים שעובדיהם יממשו את עצמם ואף ישברו 'שיאים' בעבודה, צריכים להפוך ממנהלים למנהיגים. רודולף ג'וליאני ראש עיריית ניו יורק בעבר אמר "מנהיגים לא נולדים הם מתפתחים". על כול מנהל שמבקש לגרום לעובדיו לממש את עצמם באופן אופטימלי, צריך ללמוד כיצד להיות מנהיג.

מנהיג אל מול מנהל חייב להיות אוהב אדם, להתחבר הן פיזית והן רגשית, להוקיר ולהכיר בכול הישג ולו הפעוט ביותר של מי מעובדיו, ולנוע אל עבר ההישגים הבאים.

השאירו את האמוציות בצד

הקרב של הג'ודוקה הישראלי אורי ששון עם הג'ודוקה המצרי אסלאם א-שיהאבי נגמר באירוע מביש במהלכו הספורטאי המצרי לא הסכים ללחוץ את ידו של ששון. מה שיצר למדינת מצרים כולה נזק תדמיתי ודיפלומטי כבד מאוד. מקרה זה מהווה דוגמא קלאסית לכך שכדאי וראוי ברגעי שיא להשאיר את האמוציות בצד.

מן הראוי הוא כי כאשר אתם באים למקום העבודה או לסירוגין עומדים בפני עסקה גדולה לדאוג להיות ערים לאמוציות שיכולות להתעורר. תכננו את מעשיכם והתנהגותכם. הכינו את עצמכם לאפשרויות שונות, למדו את האחר לעומקו, הבינו את מקומו ומקורותיו, כך יקל עליכם להתמודד עימו בכפוף להפעלת האסטרטגיה המתאימה ביותר.

היו ראשונים

הקלישאה המוכרת אומרת שבן אדם צריך לשאוף למצוינות. וזה בא לידי ביטוי היטב במשחקים האולימפיים, שכן שנים של אימונים מתנקזים לכדי רגע אחד בלבד. להיות ראשון זה מחייב והטובים ביותר מגיעים לשם על ידי התמדה, עקשנות ועבודה קשה.

כך גם בעולם התעסוקה. היה מנהיג, לך נגד הזרם, אל תחפש להיות פופולרי. דאג לקחת אתך בדרכך להצלחה את העובדים הנאמנים ביותר, החרוצים ביותר, משתפי הפעולה ברמה הגבוהה ביותר אלו ששואלים ועונים 'למה כן', שיהיו לצדך בזמני השפל ולא רק בגאות. וותר על אלו שמחפשים 'למה לא', שעשויים לנטוש את האוניה בקרות השפל הראשון.

הקטנים צריכים להעז

האולימפיאדה הנוכחית הוכיחה שגם כשאתה קטן, אתה יכול להביא למדליה ולהגיע להכרה בינלאומית בזכות ההישגים שלך. מדינות קטנות (ביניהן גם ישראל) הגיעו להישגים משמעותיים ויפים ואף גרפו מדליות. ניצחונם של ספורטאים הישראלים בג'ודו מראה שעל אף גודלה הקטן ביחס למדינות האחרות המתחרות, ישראל ניצבת בקנה אחד.

כמו גם בעולם התעסוקה, הענק לכול עובד קצה שלך את התחושה שהוא רחוק מלהיות "בורג קטן" במערכת. התחשב בדעתו, תן לו להרגיש שאתה סומך עליו, שאתה מצפה ממנו ל"ראש גדול", התייעץ איתו, תן לו תחושה של שותף לדרך. השתמש ב"אפקט פיגמליון" = הנבואה שמגשימה את עצמה. האמן בו כשהוא קטן, תן לו את הכלים לגדול והוא לא יאכזב אותך.

זמן הוא הכול

באולימפיאדה הכול נמדד בזמנים. תחרויות, שיאים, מקצים, פרסומות וחסויות. גם בעבודה – זמן הוא קודש ולכל דבר יש את הזמן הייעודי שלו. יותר מכך – יש עובדות גמורות לגביי הזמנים.

אמץ את האסכולה החדשה שמדברת על 'ניהול העצמי במרחב הזמן'. הזמן הוא נתון קבוע, למד את כפיפיך להתנהל ביעילות במרחב הזמן. שפר ללא לאות את הכלים שלהם להתנהלות אישית יעילה. אברהם לינקולן אמר "לו היו לי שמונה שעות לכרות עץ, הייתי מקדיש שש מהן להשחזת הגרזן". דאג ל"השחזת הגרזן" של עובדיך, כך הם יוכלו להיות הרבה יותר יעילים במרחב הזמן הנתון.

נראות חיצונית

אם יש משהו שמושך את העין באולימפיאדה הנוכחית זה התלבושות של הספורטאים. ההקפדה של מדינות העולם על לבוש תואם והולם את מעמדן הספורטיבי מעוררת השראה. לכל ענף יש את התלבושת הנהוגה בו והאחידות בין כלל השחקנים תורמת להדגשת המחויבות של השחקנים הצלחת הנבחרת כולה.

אין אפס, גם בעולם התעסוקה עניין נראות הפרטים בארגון חשובה. פתח בקרב עובדיך "גאוות יחידה". התייעץ עימם, תן להם להרגיש שותפים מלאים להחלטה איך הם כפרטים יכולים לתרום למיצוב נראות הארגון בסביבה העסקית בה הוא פועל.